Vaatimustenmukaisuustodistus tai vastaavuustodistus

Kun ulkomailta tuotu ajoneuvo halutaan rekisteröidä Suomeen, viranomaiset vaativat todistuksen siitä, että auto on suomalaisten säädösten mukainen. Todistus voi olla nimeltään vaatimustenmukaisuustodistus (CoC-todistus) tai vastaavuustodistus (TÜV-todistus tai DEKRA-todistus).

Pakettiautopoikien kautta saat Traficomin vaatimat säädöstenmukaisuustodistukset, eli vastaavuustodistuksen tai vaatimustenmukaisuustodistuksen helposti.

Kun ajoneuvosi on eurooppalainen malli eli tehty eurooppalaisille markkinoille, jolloin ajoneuvolla on EY-tyyppihyväksyntänumero, voit saada vaatimustenmukaisuustodistuksen valmistajalta. Myös Pakettiautopojilta tilattu vastaavuustodistus käy EU-autojen rekisteröintiin ja sen saaminen on usein nopeampaa kuin valmistajan vaatimustenmukaisuustodistuksen.

Kaikki muut kuin EU-markkinoille valmistetut ajoneuvot tarvitsevat aina vastaavuustodistuksen. Vastaavuustodistus on TÜVin tai DEKRAn dokumentti ja se vahvistaa, että ajoneuvosi vastaa EU-direktiivejä, jotka olivat voimassa auton ensirekisteröintihetkellä. Vaatimukset riippuvat ajoneuvon luokasta ja ensirekisteröintipäivästä. Esimerkiksi henkilöautoille (ajoneuvoluokka M1) on erilaiset vaatimukset kuin pakettiautoille (N1), kuorma-autoille (N2 ja N3) tai moottoripyörille (L). Sinun ei toki tarvitse huolehtia tarvittavista vaatimuksista, se on meidän työtämme.

Pakettiautopoikien kautta saat vastaavuustodistuksen tai vaatimustenmukaisuustodistuksen:

  • moottoripyöriin, henkilöautoihin, kuorma-autoihin jne.
  • yksityisille ja yrityksille
  • omaan tai yrityksen käyttöön tulevaan autoon tai myytävään autoon